Welke lichte bedrijfswagen moet u kiezen om in moeilijk toegankelijke gebieden te werken?

Afhankelijk van uw activiteit moet u over onverharde, beschadigde of besneeuwde wegen rijden, over modderig terrein rijden, door velden rijden of zelfs door bossen rijden. Om uw activiteiten naadloos en in alle vertrouwen te kunnen uitvoeren, biedt Renault Trucks u ons gamma lichte bedrijfsvoertuigen voor alle terreinen aan.

 

Standaard Extended Grip: meer rijplezier voor uw truck

De Renault Trucks Master en de gloednieuwe Renault Trucks Trafic zijn uitgerust met een controlesysteem dat 'Extended Grip' heet. Op losse of zeer modderige ondergrond voorkomt dit systeem dat de wielen doorslippen en vastlopen, zodat de wielen voortdurend grip op de grond houden. Als een wiel begint te slippen, blokkeert het systeem de eindaandrijving om te voorkomen dat het wiel in de spoorvorming draait. Extended Grip voorkomt niet systematisch dat een wiel doorslipt; onder bepaalde omstandigheden laat het het wiel doordraaien totdat het weer grip heeft. Dit alles gebeurt elektronisch; het systeem wordt geactiveerd via een enkele knop op het dashboard en mag alleen worden geactiveerd bij snelheden onder de 50 km/h.

Naast Extended Grip (standaard) zijn er ook "Mud and Snow"-banden, die zijn aangepast aan het rijden onder moeilijke omstandigheden zoals modder of sneeuw. Voor nog meer stevigheid wordt de motor onder de motorkap beschermd door een aluminium beschermplaat met een dikte van 2 mm, of 4 mm voor zware toepassingen. Ten slotte beperken de spatborden vooraan en achteraan het spatwater op de carrosserie.

Renault Trucks Master, de 4x4 LCV bij uitstek

Professionals in de bosbouw, landbouwers en bouwsector hebben een licht bedrijfsvoertuig nodig dat comfortabel over natte, modderige, besneeuwde of bochtige wegen kan rijden. De Renault Trucks Master 4x4 werd speciaal voor deze toepassingen ontworpen. Hij beschikt over een geïntegreerde transmissie die zijn werkterrein vergroot, zodat hij zelfs in de moeilijkste omstandigheden kan rijden. De 4x4-stand is beschikbaar op de versies met eenwiel- of tweewielaandrijving en moet alleen worden geactiveerd als dat nodig is, om het brandstofverbruik in de tweewielaandrijving te optimaliseren.

De via het dashboard bediende versnellingsbak beschikt over meerdere standen waarmee u bij zeer lage snelheden kunt rijden en moeiteloos obstakels kunt overwinnen (zand, cambers, stenen, steile hellingen, enz.), ongeacht de belading. Het sperdifferentieel achteraan garandeert ook een perfecte controle over de trekkracht in alle omstandigheden. Ten slotte is de bodemvrijheid van het voertuig vergroot tot 65 mm vooraan en 58 mm achteraan bij enkele montage (45 mm bij dubbele montage).

Onovertroffen servicekwaliteit

Uw vertegenwoordiger van Renault Trucks is uw contactpersoon en adviseert u over de transportoplossing die het best bij uw behoeften past. Wij helpen u met gepersonaliseerde onderhoudsschema's, onderhoudscontracten en aangepaste financierings- en verzekeringsoplossingen. Aan alles is gedacht om uw kosten te beheersen en onaangename verrassingen te vermijden. Zo wordt uw dagelijks leven eenvoudiger en kunt u met een gerust hart aan de slag.

Het netwerk van Renault Trucks telt bovendien 1400 servicepunten in heel Europa, die allemaal een "Fast&Pro ruimte speciaal voor lichte bedrijfsvoertuigen. Er is altijd een werkplaats in de buurt voor een snelle en efficiënte service, waar u zich ook bevindt. Bovendien bieden onze servicepunten verlengde openingstijden om tegemoet te komen aan uw professionele beperkingen. U bent altijd welkom, of u nu 's ochtends vroeg of aan het eind van de dag beschikbaar bent.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over ons gamma lichte bedrijfsvoertuigen.